Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Metek házi

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1022
Egy téren 35 jármű :autó és motorkerékpár parkol
Mennyi az autók és a motorkerékpárok száma, ha összesen 120 kereket számoltunk meg?
Ird le a megoldás gondolat menetét
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
x autó és 35-x motor

x autónak 4*x kereke van, 35-x motornak 2*(35-x) kereke van

Egyenlet: 4*x+2*(35-x) = 120

2*x+70 = 120

x= 25

25 autó és 10 motor van

Ellenőrzés: 25 autónak 100 kereke van, 10 motornak 20 kereke, az összesen 120 kerék.
0