Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Metek házi

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1656
Kati palacsintát szeretne sütni. A mama süteményes könyvében a következő recept található.
Hozzávalók:5 db tojás, 1 l tej, 05 dl olaj, 40 dkg liszt, ízlés szerint só, cukor
Kati nekilátott de tojásból csak 3 db volt otthon. Nem szerette volna elrontani, ezért számolni kezdett. Számítsd ki a hozzávalókat te is

3 db tojás
A) l tej
B) dl olaj
C) dkg liszt
Ízlés szerint só, cukor
D) Hány palacsintára való anyagot készíthetett 3 tojással
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Az a, b, c-nél ott ki maradt a.....
0

5 tojás: 1 l tej, 5 dl olaj, 40 dkg liszt.

A, 3 tojás: `3/5*1` = 0.6 l tej

B, 3 tojás: `3/5*5` = 3 dl olaj

C, 3 tojás: `3/5*40` = 24 dkg liszt


Azt nem látom, hogy az eredeti recept hány palacsintára elég, de ha 5 helyett csak 3 tojása volt, akkor `3/5`-ször annyi palacsintára elég az anyag.
0