Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítség

Főoldal » Középiskola » Matematika
1033
Egy buszmegállóban 8 óra 20 perckor áll meg az A jelű és a B jelű busz. Az A jelű 12 percenként, míg a B jelű 20 percenként közlekedik. Hány órakor lesz ismét mindkét busz a megállóba? A délelőtt folyamán ez még hányszor fordul elő?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Keressük 12-nek és 20-nak a legkisebb közös többszörösét.


12= 2*2*3

20= 2*2*5

[12;20] = 2*2*3*5 = 60

60 percenként találkoznak, legközelebb 9:20-kor találkoznak.

Ezenkívül még 10:20, 11:20-kor találkoznak a délelőtt folyamán.
0