Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Általános iskola » Matematika
852
A dédinek most volt a 84. szülinapja. azt mesélte , hogy élete negyede telt el éppen,amikor férjhez ment,és élete harmada után született meg a nagymama.két évvel később a nagyi testvére Imre. Hány éves korában ment férjhez a dédi? Hány éves korában szülte a nagymamát? Hány éves most Imre?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
most: 84 éves

élete negyede telt el mikor férjhez ment, tehát az életkorát el kell osztani 4-gyel:
84/4 = 21 éves korában ment férjhez

élete harmada telt el, mikor a nagymama született, tehát az életkorát osztani kell 3-mal:
84/3 = 28 éves korában szülte nagymamát

2 évvel később: 28 + 2 = 30 évesen szülte Imrét, tehát Imre most a dédmama kora - 30 = 84 - 30 = 54 éves.
0