Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Komplex számok

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
444
z + |z| = 4 − 3i
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
A komlex számok általános algebrai alakja: a+bi
A komplex számok abszolút értéke megegyezik az  a2 +b2 , ami egy valós szám lesz.

z + |z| = 4 − 3i
átírva
a+ a2 +b2 +bi=4-3i
A képzetes rész esetében: bi=-3i vagyis b=-3
Ennek ismeretében a valós részhez behelyettesítve:
a+ a2 +(-3)2 =4
4-a= a2 +(-3)2 
Négyzetre emelünk:
a2-8a+16=a2+9
`7/8=a `
`z=7/8-3i`
Módosítva: 6 éve
0