Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki segítsen!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1519
Egy kocka felszíne 152,4 cm^2 .Mekkora a kocka éle, illetve a térfogata?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A felszín nem más, mint a kocka oldalainak területe.
Egy kockának 6 oldala van, amik egyenlő nagyságúak.
Egy oldal területe megegyezik, az egyik oldala*másik oldala, de ez a kockánál ugyan az, szóval az egyik oldal négyzetével.
Szóval a felületet elosztod 6-tal és megkapod az egyik oldal területét.
Toldal=a2=152,4 cm2/6= 25,4 cm2
a= 25,4 =5,039 cm
A térfogat az alap területe (ami egy oldal területe) szorozva a magassággal. Jelen esetben a magasság is a.
V=T oldal*a=a*a*a=a3=128,011 cm3
Módosítva: 6 éve
0