Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenlet

Főoldal » Középiskola » Matematika
377
Valaki tudna nekem segiteni nagyon fontos lenne
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Első és a második feladat is hasonló alapon nyugszik. Az elsőn megmutatom hogyan gondolkozz.
Mit csinál az abszolút érték? Csak pozitív lehet.
Akkor a |34-102x|=35
Lehet egyszer 34-102x=35
Vagy lehet 34-102= (-35)
Akkor ezeket megoldjuk!
Kijön, hogy:
x=(-69/102)
x=1/102
Ezek a megoldások!
0