Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenlet

Főoldal » Középiskola » Matematika
489
Sziasztok! Le tudnátok nekem vezetni részletesen az alábbi egyenlet megoldását?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
0,15+0,0295(lg0,01-lg y) = 0,77 + 0,059 (lg y - lg 0,029)

0,15-0,059-0,0295lg y = 0,77 + 0,059lg y + 0,0907

-0,7697 = 0,0885 lg y

-8,7 = lg y

`2*10^(-9)` = y
0