Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenlet hazii

Főoldal » Középiskola » Matematika
1618
Két bokron összesen 25 veréb ült. Az egyik bokorrol atrepult a masikra 5 onnan mas tájékra szallt 7 vereb. Igy a masodikon ketszer annyi vereb lett mint az elson. Hany vereb volt eredetileg az egyik bokron es hany a masikon?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
az egyik bokron ül x veréb, a másikon 25-x

repülés után az egyiken lesz x-5, a másikon 25-x+5-7=23-x.

Egyenlet:

`2*(x-5)` = 23-x

x=11

Volt az egyik bokron 11 veréb, a másikon 14. Az egyiken lett 11-5=6 veréb, a másikon 14+5-7=12 veréb, ez épp kétszerannyi.
0