Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Feladatok

Főoldal » Általános iskola » Matematika
2469
Ali, Béla és cili testvérek, átlagéletkoruk 12 év.
Cili 6 évvel idősebb, mint Béla, aki öt évvel fiatalabb, mint Ali életkorának a kétszerese. Hány évesek a testvérek?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Ali=a Béla=b Cili=c
a+b+c=36
b+6=c
b+5=2a

b=c-6
c-6+5=2a -> -2a+c=1
—-
Visszahelyettesítve a b=c-6-ot
a-6+c+c=36 -> a+2c =42 (Megszorozzuk 2-vel) 2a+4c=84
—-
-2a+c=1
Egyenletet adjuk hozzá az 2a+4c =84 -hez
5c=85

c=17
b=11
a=8
Módosítva: 6 éve
0