Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Bizonyitas

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
411
Bizonyitsa hogy 2¹² +1
Nem prímszam
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

2
Lehet nem értem, viszont
2¹²=4096
4096+1=4097
Ebben Pedig pont megvan a 17 (mint prímszám)
Hiszen a 4097 osztói: 1; 4097; 17; 241
Mert febontható prímtényezős szorzatra, ami 17·241=4097
Aminek pedig több mint 2 osztója van az nem prím \(*^*)/
0

`2^(12)` + 1 = `(2^4)^3+1^3` = `(2^4+1)*((2^4)^2-2*2^4*1+1^2)` = `(16+1)*(256-16+1)` = `17*241`
1