Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Bizonyítás

Főoldal » Középiskola » Matematika
516
Mutassuk meg, hogy ha x;y racionális számok és ³√x+³√y=1 , akkor ³√x és ³√y is racionális számok!
Hát elvileg valahogy úgy kellene, hogy harmadik hatványra emelni, majd észrevenni egy azonosságot. Na de milyen azonosságot?!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`a^3+b^3` = `(a+b)*(a^2-ab+b^2)`

a=`root(3)(x)`

b=`root(3)(y)`
0