Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szózat

1700
Hogyan tanuljak meg holnapra az egészet?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Irodalom

Válaszok

6
Én a helyedben "szétszedném" részekre... Ez eléggé szubjektív szóval az a lényeg hogy elsőnek csak azt a pár sort tanuldd meg vagy versszakokat, azokat ismételgesd. Én anno amikor tanultam úgy csináltam hogy versszakonként elolvastam 3x és utána megpróbáltam elmondani, ha nem ment akkor belenéztem, majd amikor már sikerült felmondanom az egész versszakot akkor azt elismételtem 3x és folytattam a következvel. Utána 2-3 versszakonként szintén megsimételtem azt a részt amit szerintem már tudtam. Mire az utolsó versszakhoz értem már tudtam kivülről.
1

Tanuld át először az egészet, után próbáld meg felmondani, aztán ami nem jutott eszedbe tanuld át még egyszer. Nekem ez jó szokott lenni.:D
2

Szia!
Először olvasgasd és írd le. Ha így sem megy akkor rajzold le szavanként a verset. Nekem a János vitéznél anno nagyon sokat segített. Eléggé idő igényes, de a hatas garantált. Sok siker a vershez!
Módosítva: 7 éve
2

Töltsd le youtube-ról, ahogy nagy versmondóink felolvassák, aztán hallgasd meg sokszor, és így a fejedbe megy, akárcsak egy dal.
Ez azért hatásos, mert így nem kell bajlódnod azzal, hogy melyik versszak melyik után jön, illetve nem kell külön figyelmet fektetned a hangsúlyozásra.
2

Olvasd el párszor hogy rögzüljön valami és csak aztán kezd el tanulni.Figyelmesen olvasd el az első 2 sort aztán mond vissza magadban párszor és jöhet a kövi 2 sor ^^ sok sikert!
3

Szia! :) A legegyszerűbben úgy tudsz verset tanulni, hogy elolvasol egy-két sort, utána hangosan elismételed párszor, utána megint elolvasol egy-két sort majd azt is hozzá mondod. Ha ügyes vagy kb. fél óra mulva tudod. :)
2