Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi

Főoldal » Általános iskola » Matematika
714
Egy kiránduláson összesen 80 tanuló vett részt, 45%-uk 7.-es volt, köztük 24 fiú.A többiek nyolcadikosok voltak. A résztvevő tanulók kétötöde lány volt. A résztvevő tanulók hány %-a volt nyolcadikos fiú?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
80 tanuló, 45%-a: `80*(45/100)`= 36 tanuló hetedikes

Ebből 24 fiú és 36-24= 12 lány

A nyolcadikosok száma: 80-36 = 44 tanuló

A tanulók `2/5`-e lány, azaz `80*(2/5)` = 32 lány

Ebből nyolcadikos lány: 32-12 = 20

A tanulók eloszlása: 7.-es lány: 12 fő; 7.-es fiú 24; 8.-os lány 20 fő; 8.-os fiú: 80-(12+24+20) = 24 fő.

80 tanuló az 100%

24 tanuló az `24/80*100` = 30 %-a a kirándulóknak nyolcadikos fiú.
0