Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Feladatok

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1463
Gondoltam egy számra. Az ötszöröse 90 nel nagyobb, mint a kétszeresénél hattal kisebb szám. Melyik az a szám?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
`5x-90` = `2x-6`

x=28

A 28 ötszöröse 140, a kétszeresénél hattal kisebb szám 2*28-6 = 50, ez éppen 90-nek kisebb.
0