Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Feladatok

Főoldal » Általános iskola » Matematika
705
Gondoltam egy számra. Ha a 9 szereséböl eleszünk az 5 szörösét, 2,26 t kapunk. Melyik ez a szám?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A szám amire gondolsz x.
A kilencerese 9x.
Az ötszöröse 5x.
Kilencerese mínusz ötszöröse 2,26.
9x-5x=2,26
4x=2,26
x=2,26/4=0,565
0