Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Időszámítás

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
708
Egy 50 g tömegű, 3 m/s nagyságú, sebességgel haladó acélgolyó sebességének iránya merőleges felületű falba ütközik, és onnan ugyanakkora sebességgel pattan vissza. Mennyi ideig érintkezett a fallal, ha közben a fal által a golyóra kifejtett átlagos erő 15 N nagyságú volt?
A levezetést is kérem szépen Köszönöm szépen!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
`F=(ΔI)/(Δt)\ =\ (m*Δv)/(Δt)=\ m*(v-(-v))/(Δt)=\ (2*m*v)/(Δt)`
innen Δt
`Δt=(2*m*v)/F\ =\ (2*50*10^-3\ kg*3\ m/s^2)/(15\ N)=\ 2*10^-2\ s`
2