Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mennyi 25 °C hőmérsékleten a hidroxidion koncentrációja abban az oldatban, amelyben a pH-ja..?

Főoldal » Középiskola » Kémia
457
A) 12,30
B) 11,56
C) 13,27
Hogyan kell megcsinálni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
1.

pH= 12.30

pOH = 14-12,30 = 1.70

`[OH]^-` = `10^(-pOH)` = `10^(-1.70)` = 0,02 `(mol)/(dm^3)`

2.

pH= 11.56

pOH = 14-11,56 = 2,44

`[OH]^-` = `10^(-pOH)` = `10^(-2.44)` = `3.63*10^(-3)` `(mol)/(dm^3)`

3.

pH= 13,27

pOH = 14-13,27 = 0,73

`[OH]^-` = `10^(-pOH)` = `10^(-0,73)` = 0,18 `(mol)/(dm^3)`
1