Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika feladat

Főoldal » Középiskola » Fizika
363
Sziasztok, tudnátok segíteni? Sürgős lenne, előre is hálásan köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Hello!
A mozgás maximum amplitúdója a szinusz függvény előtti érték (Mivel a sin(x) értéke maximum 1 lehet, tehát 1*5cm =5cm)
A frekvencia 31,41 1/s
A maximum sebesség 0,05*31,43=15715 m/s
A kitérés akkor lesz 3 cm, ha 0,05m*sin(x)=0,03m, sin(x)=0,03/0,05 =>x=36,87° ami 0,643 radián
Mivel x helyett itt most 31,41*t van, ezért 0,643/31,41=t ami 0,02s
0