Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

9.osztaly szöveges feladat megoldása

Főoldal » Középiskola » Matematika
1014
Az anya 40 éves, a lánya 16. Hány évvel ezelőtt volt az anya háromszor annyi idősebb a lányánál?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
4 évvel ezelött
0

40-16=24 tehát 24 év van köztük, a 24 a 12 kétszerese és ha az anya 24+12=36 éves és a lánya 12 akkor pont a háromszorosa az anya életkora a lány életkorának és ez volt négy éve, ugyanis 40-36=4 és 16-12=4 (ellenőrzés)
0