Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kérlek segítsetek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
428
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
6.

a, `25^(10)*5^(32)*125^5` = `5^(20)*5^(32)*5^(15)` = `5^(67)`

b, `9^4*27^5*3^(14)` = `3^8*3^(15)*3^(14)` = `3^(37)`

c, `2^(15)*4^(12)*8^6` = `2^(15)*2^(24)*2^(18)` = `2^(57)`


7.

a, `2^(75)` + `2^(78)` + `2^(80)` = `2^(75)` + `8*2^(75)` + `32*2^(75)` = `41*2^(75)`

b, `3*5^(47)` + `2*5^(48)` + `6*5^(49)` = `3*5^(47)` + `10*5^(47)` + `150*5^(47)` = `163*5^(47)`

c, `13^(14)*3` - `13^(13)*2` - `13^(12)` = `507*13^(12)` - `26*13^(12)` - `13^(12)` = `480*13^(12)`


8.

a, `5^(46)` = `(5^(23))^2`

b, `23^(100)` = `(23^(50))^2`

c, `(7^6)^5` = `(7^(15))^2`

d, `25^(37)` = `(5^(37))^2`

e, `4^(75)` = `(2^(75))^2`

f, `625^7` = `(5^4)^7` = `(5^(14))^2`

g, `16*25` = `4^2*5^2` = `20^2`

h, `2^(18)*3^6` = `(2^9)^2*(3^3)^2` = `(2^9*3^3)^2`

i, `25*3^(18)` = `5^2*(3^9)^2` = `(5*3^9)^2`
0