Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valós számok halmazán kellene megoldani

Főoldal » Középiskola » Matematika
567
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Az első egyenletet szorozzuk 13-mal, a másodikat 10-zel:

130x+143y=156
130x+140y=150

Most vonjuk ki egymásból a két egyenletet, ekkor 130x kiesik, és marad:

3y=6, vagyis y=2, ezt visszaírjuk valamelyik eredeti egyenletben y helyére:
10x+22=12, 10x=-10, x=-1, tehát az egyenletrendszer megoldása (x;y)=(-1;2).
1