Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Íraj fel az alábbi függvény Xo=0 pont körüli hatványsorát.

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
424
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
`(6x^4)/(5+x^3)=x^4*6/(5+x^3)=x^4*6/5*1/(1+1/5x^3)`

Ennek az utolsó tényezője olyan, mint egy `-1/5x^3` kvóciensű mértani sor összegképlete. Tehát:

`(6x^4)/(5+x^3)``=``6/5*x^4*sum_{n=0}^{oo} (-1/5x^3)^n``=``sum_{n=0}^{oo} (-1)^n 6/(5^(n+1))x^(3n+4)``=``6/5x^4-6/25x^7+6/125x^10-cdots`
0