Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Tört

Főoldal » Középiskola » Matematika
5261
Az a és b valós számokról tudjuk, hogy a²-b²/a-b = 20. Mekkora a + b értéke?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, sos
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A számlálóban egy nevezetes azonosság található.
a² - b² = (a + b)·(a - b)
(a + b)·(a - b)/(a - b) = 20.

Egyszerűsíthetjük a törtet:
a + b = 20.
0