Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Négyzetgyökvonás-Helyesen oldottam meg ezt a feladatok?

Főoldal » Középiskola » Matematika
405
(3√3-√27+√12)÷(√3) = √9 - √81 + √36 = 3-9+6 = 0

A feladatgyűjtemény megoldása szerint 2-nek kellene kijönnie, de nekem mindenhogy 0 jön ki. Én csináltam rosszul vagy a megoldókulcs hibás?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matematika, négyzetgyökvonás, gyöktelenítés
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Bocsánat, feladatoT.
0

`3*root()(3)` =`root()(27)`

(3√3-√27+√12)÷(√3) = `root()(12)/root()(3)` = `2*root()(3)/root()(3)` = 2
Módosítva: 6 éve
0