Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
905
A vadasparkba öt család váltott belépőt. A Kovács család 2 felnőtt 2 gyerek jegyet váltott ki, ezért 2600Ft-ot fizettek. A Tóth család 1 felnőtt és 3 gyerek jegyért 2300 forintot fizetett. Hány forintot fizetett a Nagy család 2 felnőtt és 4 gyerek jegyért?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
x=felnőtt
y=gyermek
2x+2y=2600
x+3y=2300
x=1300-y
1300-y+3y=2300
2y=1000
y=500
x=1300-500
x=800
2*800+4*500=3600
0

A feladat általános iskolás, nem tudom mennyire mentetek bele az egyenletekbe.

Kétismeretlen meg egy kicsit sok is.

Egyszerűbben:

Ha két felnőtt és két gyerek jegy 2600 Ft, akkor

egy felnőtt és egy gyerek jegy 1300 Ft

ugyanakkor egy felnőtt és három gyerek jegy 2300 Ft, akkor az előzőek alapján két gyerek jegy 1000 Ft, akkor egy gyerek jegy 500 Ft

A felnőtt jegy pedig az 1300 Ft-ból kivonva a gyerekjegy árát (500 Ft),akkor megkapjuk, hogy egy felnőtt jegy 800 Ft.

A Nagy család tehát fizetett `2*800` + `4*500` = 1600 + 2000 = 3600 Ft-ot.
1