Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika házi

Főoldal » Középiskola » Fizika
345
Házi feladat. Csatoltak képet. Előre is köszi!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Feltételezzük, hogy egyenes vonalú a mozgás.

Az egyik autó fél óra alatt megtesz `s_1` = `v_1*t` = `50*0,5` = 25 km-t.

A másik autó félóra (1800 s) alatt megtesz `s_2` = `v_2*t` = `18*1800` = 32400 m = 32,4 km-t

- A kettő különbsége: 32,4-25 = 7,4 km-re lesznek egymástól, ha egy irányba haladnak.

- A kettő összege: 32,4+25 = 57,4 km-re lesznek egymástól, ha ellentétes irányba haladnak.

- Ha útkereszteződésből indulnak, ami merőleges egymásra, akkor

`root()(25^2+32.4^2)` = 40.92 km-re lesznek egymástól.

- Ha valamilyen más egyéb szöget (legyen `alpha` ) zár be egymással a menetirány, akkor

`root()(25^2+32.4^2-2*25*32.4*cosalpha)` km

távolságra lesznek egymástól.
0