Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Belső szög összeg

Főoldal » Középiskola » Matematika
8017
Egy háromszög belső szögeinek aránya 2:5:11. Hány fokos a legkisebb szög?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, sos
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

3
Háromszög belső szögeinek összege: 180 fok
Legyen
α = 2x
β = 5x
γ = 11x
Ekkor
α + β + γ = 2x + 5x + 11x = 18x = 180 fok
18x = 180 fok
x = 10 fok
Tehát:
α = 2 * 10 = 20 fok
β = 5 * 10 = 50 fok
γ = 11 * 10 = 110 fok
Tehát α, a legkisebb szög 20 fokos.
0

10 fokos
-1

10 fokos
-1