Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Térfogat

Főoldal » Általános iskola » Fizika
625
Egy edény színültig van vízzel. Hány deciliter víz folyik ki összesen az edényből, ha 18 dkg tömegű,
1800 kg/m3 sűrűségű szobrocskát, és egy 540 g tömegű 2,7 g/cm3 sűrűségű alumínium darabot teszünk a vízbe, és ezek teljesen elmerülnek benne ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
A kérdés az, hogy mennyi a térfogata a testeknek, amiket belehajigáltunk a vízbe.

Van egyszer egy 18 dkg = 0.18 kg tömegű és 1800 `(kg)/m^3` sűrűségű test, ennek a térfogata:

`V_1` = `m_1/rho_1` = `0.18/1800` = 0,0001 `m^3` = 0,1 `dm^3` = 100 `cm^3`

A másik test tömege 540 g és a sűrűsége 2.7 `g/(cm^3)`, ennek a térfogata:

`V_2` = `m_2/rho_2` = `540/2.7` = 200 `cm^3`

`V_ö` = `V_1` + `V_2` = 300 `cm^3` = 300 ml = 3 dl víz folyik ki.
0