Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia

Főoldal » Középiskola » Kémia
1732
2 mol Hf hány db atomot tartalmaz? 5mol víz mennyi atomot tartalmaz? Aki érti az le is vezetné?❤️
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
Az első gondolom nem Hafnium akar lenni, hanem hidrogén-fluorid (HF), itt fontos a kis- és nagybetű.

2 mol HF-ban van 2 mol H és 2 mol F; azaz

`2*6*10^(23)` db H és `2*6*10^(23)` db F-atom, ez pedig összesen `4*6*10^(23)` = `2.4*10^(24)` db atom.


Víz: `H_2O`

5 mol vízben van 5 mol Oxigénatom és `2*5` = 10 mol hidrogénatom

az pedig

`5*6*10^(23)` db oxigénatom és `10*6*10^(23)` db hidrogénatom, ez pedig összesen:

`15*6*10^(23)` = `9*10^(24)` darab atom
0