Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Dinamika, rezgő mozgás

Főoldal » Középiskola » Fizika
369
Ezt a két feladatot kellene megoldani
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
v=4m/s
m=0,1kg
D=80N/m
A=?
f=?
Na ez nem olyan nehéz.
Akkor a rugó periódusideje:
T=2∏·√m/D
T=2∏·√0.1/80
T=0.222s körübelül.
f=1/T
f=1/0.222
f=4.5 ,Eddig meg is vagyunk!
A=v(max)/(2∏/T)
A=0.14133m
Ez azt jelenti, hogy a rugó 14 cm-t fog összehúzódni (∏->pi)
1