Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Számtani sorozat

Főoldal » Középiskola » Matematika
2597
Egy számtani sorozat első eleme 8, differenciája - 2/3 . Mekkora a sorozat negyedik
eleme?
A tört miatt megakadtam.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, sos
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Átírod az első tagot harmadokba: 24/3, ekkor

1. eleme: 24/3
2. eleme: (24/3)-(2/3)=22/3
3. eleme: (22/3)-(2/3)=20/3
4. eleme: (20/3)-(2/3)=18/3=6, tehát a negyedik elem 6.

Ha képlettel szeretnéd számolni:

a₄=a₁+(4-1)*d, vagyis
a₄=8+3*(-2/3)=8-2=6.
0