Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Koordináta

Főoldal » Középiskola » Matematika
2210
Adja meg az 5x − 3y = 2 egyenletű egyenes és az y tengely metszéspontjának
koordinátáit!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, sos, koordináta
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Ahol az y-tengelyt metszi ott x=0, tehát 5*0-3y=2, erre y=-2/3 adódik, tehát a tengelymetszet: (0;-2/3).
Ahol az x-tengelyt metszi, ott y=0, tehát 5x-3*0=2, erre x=2/5 adódik, tehát a tengelymetszet:
(2/5;0).
0