Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek 8oszt

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1708
Mekkora a négyzet alakú felület egy oldala,ha a terület
1.64 dm2
16.4 dm2
NEM CSINÁLTUNK ILYET MATEKON DE FELADTA HÁZINAK! KÖSZÖNÖM A SEGITSÉGET!!☺
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A négyzet területét már biztosan tanultátok.

T = `a^2` = 1,64 `dm^2`

a = `root()(T)` = `root()(1.64)` = 1,28 dm


T = 16,4 `dm^2` = `a^2`

a = `root()(16.4)` = 4,05 dm
0