Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hogyan kene megcsinalni az alabbiakat?

Főoldal » Középiskola » Matematika
366
1. Az egyenlő szárú hárömszögben
a. Az egyik szög koszinusza -0,777
b.az egyik szög koszinusza 0,726

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a, Ha cos`alpha` = -0,777; akkor

`alpha` = 141°

A másik két szög: `beta` = `(180-alpha)/2` = 19,5°

b, ha cos`alpha` = 0.726; akkor

`alpha` = 43,45°

Két eset lehetséges:

vagy a másik szög is ugyanennyi (ezek vannak az alapon), akkor az egyenlő szárak által bezárt szög: `beta` = 180-`(2*alpha)` = 93,1°

vagy az egyenlő szárak által bezárt szög 43,45°, akkor az alapon levő szögek:

`beta` = `(180-alpha)/2` = 68,27°.
0