Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Számok normálalakja

Főoldal » Középiskola » Matematika
1122
Egy ember átlagos tömege 58 kg, és 6,5 milliárd ember él a Földön. Mennyi az emberiség összes tömege grammban és tonnában?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
m=58 kg
n=6,5milliárd=6,5·10⁹

Teljes tömeg = 6.5·10⁹·58= 3.77·10¹¹Kg
A grammhoz hozzá kell adni még 10³-t
3.77·10¹⁴ gramm
1 tonna az 1000kg, ami azt jelenti, hogy le kell vonni a kg-ból 10³-t
3.77·10⁸ tonna
0