Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Geometria

Főoldal » Középiskola » Matematika
9042
Mekkora az egységsugarú kör 270°-os középponti szögéhez tartozó ívének hossza?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
sos
3
Középiskola / Matematika

Válaszok

5
Egységsugarú kör, tehát r = 1.
A kör teljes kerülete egyenes arányosságban áll a 270 fokos szöghöz tartozó körívvel.
Tehát a kör kerületének (270 / 360)-szorosa lesz a körív hossza.

Kör kerülete:
K= 2 * r * π = 6,28
Körív hossza: K * (270 / 360) = 6,28 * (3/4) = 4,71
3

Ha π alakban hagyjuk, sokkal szebb az eredmény.

Egységsugarú, tehát r=1, így a kerülete 2π.
Nem nehéz rájönni, hogy a 270°-os körcikk 3/4 körnek felel meg, tehát a körcikkhez tartozó körív hossza 2π*3/4=3π/2 egység, ha nagyon akarjuk, ezt lehet kerekíteni.
4

Szia Márk/Szabi :)
2

csoroság van
0

:)
2