Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Általános iskola » Fizika
981
A lejtőn az álló helyzetből induló szánkóval tömlő fiúval együtt egyenletesen gyorsuló mozgással siklik a lejtőn lefelé hasonlítsd össze a szánkó pillanatnyi sebességét
a, az első másodpercben és a második másodperc végén
b ,a 3. másodperc elején és végén
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
Az a) feladatban az első másodpercben a sebesség v₁=a/2
A 3.másodpercben v₂=9a/2
Ebből jól látszik, hogy a sebessége 9x nagyobb
A b) feladatban is ugyanígy járunk el
v₃=a/2·3²=9a/2
v₄=a/2·4²=16a/2
Jól látszik, hogy a második esetben a sebessége 16/9-eddel nagyobb.
0