Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Általános iskola » Fizika
540
Svájcban 1881 ben építették meg a 15 km hosszú Szentgotthárd vasuti alagut Mennyi idő alatt ér át ezen az alagúton assess kilométer per órás sebességgel haladó vonat?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
s= 15 km

v= 100 `(km)/h`

t= `s/v` = `(15 km)/(100 (km)/h)` = 0.15 h = 9 perc

A vonat 9 perc alatt ér át az alagúton.
1