Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenes vonalú egyenletesen változó mozgás

Főoldal » Középiskola » Fizika
1756
Egy gépkocsi egyenletesen, 40km/h sebességgel halad el egy álló gépkocsi mellett.Amikor 100 km-re jutott tőle, a másik gépkocsi elindul és állandó 1,2 m/snégyzetengyorsulással halad. mennyi idő alatt és mekkora úton éri utol a második kocsi az elsőt?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
v= 40 `(km)/h` = 11.1 `m/s`

Az állandó sebességgel haladó autó megtesz s=`v*t` = `(11.1*t)` métert

A gyorsuló autó útja:

s= `a/2*t^2`

ami éppen 100 m-rel több, mint a másik autó útja.

11.1t + 100 = `0.6t^2`

t= 25.14 s

s= `a/2*t^2` = `0.6*25.14^2` = 379,2 m

Ez a gyorsuló autó útja, a 100 m-re levő onnan már csak 279,2 m-t tesz meg.
0