Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenes vonalú eyenletes mozgás

Főoldal » Középiskola » Fizika
1019

Egy vonat 14,4 km/h sebességgel halad, amikor 0,4 m/s2 gyorsulással gyorsulni kezd, mennyi idő alatt nő a sebessége az induló sebesség másfélszeresére?
mekkora utat tesz meg ez idő alatt?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`v_0` = 14.4 `(km)/h` = 4 `m/s`

v = `1.5*v_0` = `v_0+a*t`

6 = 4 + `0.4*t`

t= 5 s

s=`v_0*t` + `a/2*t^2` = `4*5` + `(0.4/2)*5^2` = 20 + 5 = 25 m
0