Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Feladatok

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1608
Az apa 45 éves fia 15. Hány évvel ezelőtt volt az apa 11 szer idősebb a fiánál?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
x évvel ezelőtt apa 45-x éves volt, a fia 15-x. Felírjuk az egyeneletet:

45-x = 11*(15-x)

45-x = 165-11x

10x= 120

x= 12

12 évvel ezelőtt, amikor apa 45-12=33 éves volt, akkor a fia 15-12 = 3 éves volt, tehát éppen 11-szer volt az apa idősebb a fiánál.
0