Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika kérdés

Főoldal » Középiskola » Fizika
429
Csatolva van kép a feladatról. Fizika. Választ előre is köszönöm.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1

Akkor találkoznak először, amikor a gyorsabb már megfordult és megtett (50+x) m-t, a lassabb viszont még nem ért a végére és megtett (50-x) m-t.

A gyorsabb ezt 4 `m/s`-mal tette meg, tehát az ideje:

t= `s_2/v_2` = `(50+x)/4`

A lassabb ezt 3 `m/s`-mal tette meg, tehát az ideje:

t = `s_1/v_1` = `(50-x)/3`

Ez a kettő egyenlő.

`(50+x)/4` = `(50-x)/3`

x= `50/7` = 7.14 m

A medence végétől 7,14 m-re találkoznak először.

t = `s_1/v_1` = `(50+7,14)/4` = 14,28 s

Mindez 14.28 s múlva történik.

b,

Mikor lesz az útkülönbség 50 m?

A gyorsabb t idő múlva 4t utat tett meg, a lassabb 3t utat, ennek a különbsége 50 m.

4t = 3t+50

t= 50 s

50 s múlva lesz egy medencehossz az előnye.

vagy:

Látszik, hogy 1 m/s a sebességkülönbség, vagyis másodpercenként 1 métert ver rá. Akkor az 50 métert 50 s alatt veri rá.
0