Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Házi fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
347
Határozd meg annak a járműnek a középsebességét, mely az út első felét 10 m/s sebességgel teszi meg és az út második felét 20 m/s sebességgel!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Válassz egy utat, akkor nem kell paraméterezni sem.

Legyen 40 m az út

20 m-t ment 10 `m/s`-mal, akkor 2 s-ig ment

20 m-t ment 20 `m/s`-mal, akkor 1 s-ig ment.

A 40 m utat 3 s alatt tette meg, vagyis az átlagsebessége:

v=`s/t` = `(40m)/(3s)` = 13.33 `m/s`
0