Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki tud segíteni??

Főoldal » Középiskola » Matematika
495
A pont az x tengely pozitív felén van,az origótól háromszor olyan távol,mint a B(-9,2). Határozza meg a B pont koordinátáit.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Koordináta pont távolság
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Már meg is határoztad. De gondolom az A pont koordinátáira vagy kíváncsi.

A B pont távolsága az origótól l=`root()((-9)^2+2^2)` = `root()(85)`

Az a pont az x tengelyen van, akkor a második koordinátája 0, az első pedig az imént számolt távolság háromszorosa. `3*root()(85)`= 27,66

A(27.66;0)
0