Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Függvény

Főoldal » Középiskola » Matematika
846
Adott az f: R-U{0} →R, f(x)=  -x  függvény. Határozza meg az értelmezési
tartománynak azt az elemét, amelyhez tartozó függvényérték 4.
Hogyan kezdjek neki?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Tehát a  -x =4 egyenletet kell megoldani, ahol a kikötés miatt -x≥0, vagyis 0≥x.
Négyzetre emelés után

-x=16, erre x=-16 adódik.
0