Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

FIZIKA HÁZI!!!!!!

Főoldal » Középiskola » Fizika
798
Egy test szabadon esik 50 m magasból.Mennyi idő alatt futja be útjának első és utolsó méterét?Mekkora utat tesz meg esésének első és utolsó másodpercében? Köszönöm előre!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika, hf
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Az első méter:

s= `g/2*t^2`

`t= root()((2*1)/10)` = 0.45 s

Az első másodperc:

s= `g/2*t^2` = `10/2*1` = 5 m


50 m-t megtesz :

`t_(50)`= `root()((2*50)/10)` = 3.16 s alatt

49 m-t megtesz:

`t_(49)`= `root()((2*49)/10)` = 3.13 s alatt

Az utolsó méter:

`t_u` = `t_(50)` - `t_(49)` = 0.03 s



Az 50 m-t megteszi 3.16 s alatt (feljebb kiszámoltuk).

2.16 s alatt megtesz:

`s_(u-1)`= `10/2*2.16^2` = 23,33 m-t.

Az utolsó mp-ben megtesz:

`s_u` = 50-23,33 = 26,67 m-t.
0