Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Dolgozathoz kell.

Főoldal » Középiskola » Fizika
688
Mennyi idő alatt essik le a dió a fáról, ha 8 m magassan van? Mekkora sebességel ér földet és mekkora az átlagsebessége?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
A megtett út s=8m. A dió gyorsulása a gravitációs gyorsulás, ami g=9,81 (kerekítve 10) m/s2 A képlet amit használnod kell, az s=v0*t+g/2*t2. Mivel az alma eredetileg a fán lógott, így v0=0. Így a képlet 8=5*t2. Ebből t= 8/5 =2* 2/5 .
Az átlagsebességet úgy kapod meg, ha az összes utat elosztod az összes idővel.
1