Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenletek

Főoldal » Középiskola » Matematika
520
m2*(t2*c+r)-m2*tk*c=m1*tk*c-m1*t1*c
Ezt m2-re kifejezni szeretném. Részletes levezetést szeretnék.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`m_2*(t_2*c+r)-m_2*t_k*c` =`m_1*t_k*c-m_1*t_1*c`

Kiemeled `m_2`-t:

`m_2*(t_2*c+r-t_k*c)` = `m_1*(t_k*c-t_1*c)`

Elosztod az `m_2` szorzatával:

`m_2` = `(m_1*c*(t_k-t_1))/(c*(t_2-t_k)+r)`
0