Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Törtek

Főoldal » Középiskola » Matematika
2457
Az a = 2 és b = −1 esetén számítsa ki C értékét, ha 1/C = 1/a + 1/b .
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, sos
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Tehát beírod a és b helyére a megadott számokat:

(1/c)=(1/2)+(1/(-1)), vagyis
(1/c)=(1/2)-1, ebből
(1/c)=-1/2 lesz, majd reciprokot veszünk:
c=-2.
0